Innovar

Para... ser, integrar, educar, formar, crear y emprender

I+D+i en el ámbito social y empresarial


Noticias

Published on septiembre 28th, 2021 | by Alesia Martinez Alonso

L’Ajuntament presenta el Gàmesis 2K21

La novena edició de la trobada més important del món dels videojocs se celebrarà del 15 al 17 d’octubre i enguany es tornarà a recuperar la modalitat presencial

Aquest matí els regidors d’Innovació Digital i Ocupació, Hugo Romero i Maria Cano, ha presentat al Centre del Coneixement del Vinalab la 9a edició de Gàmesis, la cita per excel·lència amb el món dels videojocs a la comarca, que sobretot pretén mostrar les moltes sortides professionals que pot oferir aquest sector de l’entreteniment. Enguany gràcies a l’evolució favorable de la pandèmia es recuperarà la modalitat presencial, amb un estricte control de les normes sanitàries per a garantir la seguretat dels assistents.

El regidor Romero s’ha mostrat satisfet per tornar a recuperar el format presencial i anunciava que es comptarà amb una zona de videojocs ampliada i amb importants millores per a sorprendre als visitants, al mateix temps que permetrà garantir el compliment de les normes sanitàries. D’altra banda, comentava que “hi haurà les últimes novetats del sector, mentre que en la part de la divulgació i formació es comptarà amb tallers i ponències per part de professionals, com ara, David Inlines vinarossenc d’adopció i un professional dintre del sector audiovisual, que també treballa en el món dels videojocs”.

Com a novetat, Romero assenyalava que “aquest any es comptarà amb la participació de l’Associació Contra l’Assetjament Escolar VINACAE, que obrirà consciencies al voltant de l’assetjament que també es produeix en el món els videojocs”. Així mateix, destacava que enguany tornarà el retrogàmesis, un punt de trobada per als més nostàlgics del sector amb vídeoconsoles antigues i fins i tot recreatives.

Per la seva banda, la regidora Cano destacava que els videojocs, a banda de ser una forma d’entreteniment, també suposen una bona oportunitat de futur, a través de les moltes sortides professionals que ofereixen. Segons detallava «aquest sector genera prop de 9.000 de treball directes a Espanya, fet que demostra la seua gran importància dintre de l’economia i l’ocupació». En aquest sentit, Cano comentava que la primera jornada de Gàmesis, el 15 d’octubre, serà de caire formatiu amb xerrades per part de la Universitat Jaume I i professionals que detallaran aspectes tècnics sobre la creació dels videojocs.

El Gàmesis 2K21 també comptarà amb els habituals tornejos de videojocs amb el FIFA 21,Fornite, League of Legends, Mario Kart i Smash Bors. Les inscripcions per participar als tornejos o per assistir a les activitats es poden realitzar a través del web www.gamesis.eu, on també es pot consultar tota la programació.

Per acabar, tant Romero com Cano, agraïen la col·laboració de totes les persones i entitats que faran possible convertir Vinaròs en el referent del món dels videojocs del 15 al 17 d’octubre.


About the Author

avatarDeja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Back to Top ↑