Innovar

Para... ser, integrar, educar, formar, crear y emprender

I+D+i en el ámbito social y empresarial


Noticias

Published on noviembre 12th, 2021 | by Alesia Martinez Alonso

Vinaròs i Morella acullen la dotzena edició del curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger

  Vinaròs i Morella acolliran aquest cap de setmana la dotzena edició del  Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que organitzen conjuntament l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i que està adreçat a futurs docents de català/valencià a universitats estrangeres.

Avui mateix s’ha fet la inauguració del curs al Centre del Coneixement del Vinalab amb la regidora de Cultura, Anna Fibla, el coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer; i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús. El curs s’impartirà durant la jornada d’avui i s’allargarà fins diumenge on els participants rebran formació sobre l’elaboració i execució d’estratègies didàctiques per a la docència de català/valencià com a segona llengua.

La regidora Fibla ha donat la benvinguda a tots els docents i a l’alumnat que durant els propers dies participaran en el curs. D’altra banda, ha agraït a l’organització haver escollit Vinaròs per a impartir aquesta formació, que té l’objectiu de promoure i fomentar l’ús de la llengua catalana/valenciana a l’estranger.

Després de la inauguració ha començat el curs amb la ponència de Joan Borja (Universitat d’Alacant) al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona Montserrat Vila i Marilisa Birello impartiran sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

Per demà, el curs es traslladarà a Morella on docents com Laura Creixell (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), Anna Guaita (Universitat Humbold de Berlín) i David Ginebra (Universitat Hebrea de Jerusalem) compartiran estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:15h, a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella tindrà lloc l’acte de cloenda que comptarà amb les intervencions de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Morella, Rocío Querol, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, el coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús.

El Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger ha format en les seues dotze edicions a gairebé 400 titulats de 15 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord. La formació té per objectiu contribuir a la formació de futurs professors i professores per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Actualment, 140 universitats d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de català/valencià, universitats que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, Xarxa Llull.


About the Author

avatarDeja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Back to Top ↑