Notícies

L’Ajuntament posa en marxa tallers de Fabricació Digital a l’espai Fab Lab del Vinalab

Les inscripcions ja es poden fer de forma gratuïta i l’objectiu és que els alumnes aprenguin a crear i fer realitat dissenys i prototips en 3D

La regidora d’Innovació Digital, Maria Cano, ha presentat els nous tallers que ha engegat l’Ajuntament dins de les accions emmarcades a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI, per reduir la escletxa digital. La finalitat és facilitar l’ús de les noves tecnologies a la ciutadania perquè puguin millorar les competències professionals i personals, especialment per a les persones que tenen més dificultats per accedir a aquests mitjans.

Pel que fa als tallers, es tracta de dues propostes pràctiques i gratuïtes de 48 hores cadascuna. La primera és disseny i impressió 3D per ensenyar a laminar correctament un model 3D, utilitzar diferents tipus d’impressores i aplicar les tècniques d’impressió 3D, així com el post processament correcte de les peces. Al segon taller es mostraran les diferents tècniques de tall i fresat CNC amb diferents materials com fusta o metacrilat. En aquest cas, els alumnes aprendran a fer servir la maquinària amb seguretat i aplicar els coneixements a la fabricació dels seus propis dissenys.

D’altra banda, també s’ha obert la inscripció al programa Comunitat TIC, que consistirà en la realització de tallers pràctics de 32 hores adreçats a persones de totes les edats interessades a aprendre a generar continguts digitals de manera creativa amb Instagram, YouTube o WordPress , entre altres.

Els tallers es realitzaran a l’espai Fab Lab del Centre de Coneixement Vinalab en horari de 16:30 ha 18:30 h. Les persones que hi vulguin participar han de realitzar la inscripció prèvia per telèfon o whatsapp al número 683 53 69 85.

La regidora Cano explicava que “continuem apostant pel Vinalab com a referent comarcal en el foment de la innovació i les noves tecnologies i, amb aquestes actuacions, seguim amb la reducció de l’escletxa digital”. La regidora afegia que aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Innovació i Desenvolupament Local que es va iniciar al 2019 i pel qual l’Ajuntament ha aconseguit la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació, passant a ser una de les 83 ciutats innovadores que integren la Xarxa Innpuls.

Reducció de l’escletxa digital

Els tallers que ara s’inicien formen part del programa de formació per a la reducció de la bretxa digital i per a la innovació i competitivitat que es va iniciar el mes de juny passat. A través d´aquest programa s´han realitzat tallers d´Iniciació Digital, amb formació bàsica sobre l´ús de l´ordinador i els dispositius mòbils. Així mateix, també es va fer Tramitació Electrònica on els alumnes han après a utilitzar els certificats digitals ia fer tràmits electrònics. Fins ara han participat als tallers 80 persones i estan previstes noves edicions en els propers mesos.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

L’Ajuntament posa en marxa tallers de Fabricació Digital a l’espai Fab Lab del Vinalab

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

L’Ajuntament posa en marxa tallers de Fabricació Digital a l’espai Fab Lab del Vinalab

Subscriu-te

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Ut elit tellus.

Noticies relacionades

Programa de Fresat

En aquesta última secció, t’endinsaràs en el món del fresat CNC i aprendràs a utilitzar el programari CamBam per a generar eines de fresat i

Leer más »

Tall Làser en Metacrilat

En aquesta secció, explorarem la tecnologia de tall làser i les seues aplicacions en materials com el metacrilat. Aprendràs a utilitzar programari de disseny per

Leer más »

Programa de Tall Làser

En aquesta secció, exploraràs l’emocionant món del tall làser i aprendràs a utilitzar el programari RDWorks per a controlar i operar una màquina de tall

Leer más »

Sol·licitar plaça de coworking

Sol·licitar plaça per empreses

Subscribe To Our Newsletter
Incubats

Solicita información

Lorem Instalaciones Vinalab

Instalaciones

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
Ir al contenido