Innovar

Para... ser, integrar, educar, formar, crear y emprender

I+D+i en el ámbito social y empresarial


Noticias

Published on abril 22nd, 2021 | by Alesia Martinez Alonso

Vinaròs s’adhereix per tercer any consecutiu al programa JOOP impulsat per l’IVAJ

L’objectiu és aconseguir els joves, entre 16 i 21 anys, que han abandonat els estudis es tornen a inserí al sistema educatiu

El Centre del Coneixement del Vinalab acollirà durant els propers 90 dies lectius, llevat de l’agost, el programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), anomenat JOOP, per reinserí de nou en el sistema educatiu els joves que han abandonat els estudis. Avui mateix el director general de l’IVAJ, Jesús Martí, acompanyat pel regidor de Innovació Digital, Hugo Romero, la regidora d’Educació, Begoña López, el coordinador de Serveis Socials, Antonio Valanzuela i el tècnic de Joventut, Iván del Castillo, ha visitat el Vinalab per a conèixer els joves que participen en el programa.

Per tal de facilitar la reinserció en el sistema educatiu, els adolescents participen en tallers i a més se’ls facilita l’accés a les aules d’informàtica perquè puguen realitzar diferents activitats formatives. Així mateix, també s’inclouen visites a les empreses perquè els joves coneguen el món laboral i la formació acadèmica que es requereix per a poder desenvolupar determinades professions.

El regidor Romero ha destacat que «és important posar en marxa aquests tipus de programes per a orientar els joves i sobretot perquè continuen amb la seua formació acadèmica». Segons assenyalava dintre del programa JOOP s’ofereixen tallers per als joves que no han finalitzat l’ESO perquè puguen preparar la prova d’accés a la Formació Professional de Grau Mitjà.

Per la seua banda, la regidora López, assenyalava que «l’educació és fonamental per al desenvolupament dels joves i també perquè tinguen més opcions d’incorporació en el mercat laboral». En aquest sentit, comentava que des de la Regidoria sempre col·laboraran amb les administracions i els centres educatius per reduir l’abandonament escolar.


About the Author

avatarDeja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Back to Top ↑